Vyberáme detskú postieľku



No a ostáva ti už len jediná rároha do výbavy a môžeš to ísť s pokojným svedomím vyložiť. 

Najlepší úkryt pre vankúšovú vojnu. Skrýša, kde zaručene nájdeš všetky stratené veci v byte. Veru, aj tú metličku z mixéra, kvôli ktorej sa Vianoce 2019 zapísali do análov ako sviatky bez šľahaných vajec. A čo som to ešte...? Jáj, a miesto na odpočinok. Už len z týchto závažných dôvodov sa s výberom detskej postieľky neunáhli. 

Za mňa len toľko: nepohŕdam lacnými šmejdami. A nemala by si ani ty. Ak ti neprekáža, že jediný vŕŕzggg ti pri prekladaní do postieľky zobudí deco a jeho krvopotne vypestovaný režim máš razom rozbitý jak cigánsku hračku, prinajmenšom na pol týždňa. Aj drahšie kúsky z masívu sú vhodné. Tak akurát na tréning nadávok. Pretože budeš to ty, kto sa bude mordovať s posúvaním tej ťažkej klády, aby si povyťahovala všetky neprístojnosti, ktoré ti pod ňu ten škrečok bude deň čo deň hádzať. Mäkké drevo je tiež fajn. Taký odtlačok mliečneho chrupu a škrabance od pazúrov tvojej divokej šelmy sú vždy peknou pripomienkou na spokojný oddychový čas v tejto klietke počas jej detstva.

A čo tak rôzne vylepšenia? Posúvna bočnica určite áno. Odporúča ambasádor strategických hier Ktorý prstík si ufikneme dnes a Ako sám preliezť a padnúť pritom na hlavu. Odnímateľná bočnica? Priznávam, má svoje plusy. To video, ako sa snažíš nerušene nakojiť dieťa, ktoré leží v postieľke bez bočnice má rozhodne potenciál virálu. Vyberateľné tyčky? Yes! Foreste, utííkej! Kolieska? Ježiškomarienkabože, naozaj sa chceš takto týrať? A nevyhnutne rozmer 120 na 60. Ak ten psychokolotoč s výberom postieľky chceš o pár rokov podstúpiť znova.

A vieš ty čo? Kašli na moju kritiku a kúp si jednu presne takú, akú chceš! Vyzdob si ju baldachýnom, mantinelom a obláčikovými vankúšikmi. Veď časom treba niekde povešať prádlo, skladovať plyšáky, či vetrať periny. 

Ale zaobstaraj si ešte jednu. Takú, kde bude mať tvoje dieťa dostatočný priestor na rast bárs aj do pubertálneho veku. Kde sa bude cítiť najbezpečnejšie, kde bude mať všetko potrebné poruke. Kde je dokonca vyhradená prístelka aj pre teba, pre riešenie nočných rošád veškerého druhu. Kde nebude samé. Nájdeš ju v oddelení manželských postelí. 😎✌

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Syndróm hniezdenia pokračuje

Relativita času počas materskej

Cyrilometodejské tradície