Nemôžeš zaspať? Urob si dieťa!



Len tak medzi nami matkami ☝. Pamätáš si ešte tie časy pred naším letopočtom (snáď všetky vieme, odkedy to my mamy počítame, ovšemže? 🤓), keď ti v noci zaškrabkal na dvierka spánkovej ríše ten netrpezlivý tvor menom mechúr, že chce opäť raz vyvenčiť? A ty si ho radšej nechala odhniť, než by si sa mala úplne prebudiť a ísť s ním na prechádzku?

A keď si sa nakoniec po piatom mikrosne s rovnakým ústredným motívom neuspokojivého vycikania predsa len vydala na vecko, no potom si už nevedela zaspať a prevaľovala si sa jak vyprážaný karfiol na panvici raz na pravý bok, raz na ľavý, raz na chrbát, potom na brucho? Keď si sa zažrala do počítania ovečiek až tak, že ti nadránom prišla namiesto spánku ponuka z miestneho družstva na pozíciu štatistky ovčích dojníc? Keď si problémami, ktoré ti nedovolili zaspať, zaplnila celú pomyselnú truhlicu súženia, ba napchala si ich už aj do skríň, botníkov, koša na prádlo, do bubna práčky a zapratala si aj balkón i celú pivnicu a chodbu v spoločných priestoroch a furt ništ? Keď si začala v duchu menovať všetky slová na "A", ale namiesto zaspávania si sa nakoniec do rána hádala sama so sebou, že si myslela iba podstatné všeobecné mená v nominatíve singuláru a nie kadejaké ich vymyslené deriváty? 😤

Tak jedna vec je istá. Urob si dieťa a voilà, the problem is solved! Odrazu všetky tie predspánkové rituály začnú naozaj fungovať! Medovkový čaj na sladké sny? To rozhodne áno! Prvé usŕknutie a si tvrdá jak tvoj prvý kváskový pokus! Horúci kúpeľ? Pomáha razom, ale! Do vane len so šnorchlom, nech nám tam v sekunde nezatrepeš nožičkami. Správny matrac? Ani nevrav! CHŕŕŕ... Viac pohybu? Veru, veru, kto by to bol povedal, že tak málo stačí k šťastnému spánku. A zaspávanie v noci? V noci sa môžeš aj päťstokrát zobudiť, no zaspíš skôr, než by si vymenovala hádam aj všetky slová na Ô.

Tak moja. Otcuprisahám, to materstvo ti má len samé nesporné výhody. A nech sa tu aj pod zem prepadnem, ak niekedy v tomto seriáli budem pyskovať, ako iné matere, aké je to mamovanie únavné a ťažké, akože sa mamča z gauča volám! Tak prisahám!

A mojaaa? Taká som ti nejaká divná pri tom mojom decku, furt by som len spala. Nemáš niečo na narkolepsiu? 🤔😉😆

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Syndróm hniezdenia pokračuje

Relativita času počas materskej

Cyrilometodejské tradície