Koľko vydrží človek bez spánku?



Ako vánok prichádza spánok, prikradne sa sladký zlodej do našich schránok.

Ako takto... ak si maminka malého prdinca, ktorý od druhého mesiaca prespí celú noc a rada by si mi poradila, ako imprufnúť kvalitu môjho lajfu, vedz, že: ad 1) dnes nie si cieľovka tohto blogu, ad 2) sorkáč... ale ten, kto po 730x zakaždým ráno vstáva v stave ako Feďo Šrobár po Silvestri, sa už so svojím nespachtošom naexperimentoval až-až. Btw. diazepam a makový odvar od koľkých mesiacov?, ad 3) neznášam tento drbnutý anglickoslovenský slang a ad 4) sorkáč, bed múd. Potrebujem si aspoň hodinku pospať a evrifink snáď bude oukej. Iba žeby nie. Mejbi, dva litre kávy?

Prvé tri mesiace. Katastrofa. Najprv koliky a keď sa už zdá, že to prešlo, furt to chce len piť. To má určite po fotrovi. Ten tiež najradšej len nasával po nociach. Vraj je to len obdobie. Neostáva ti nič iné, len vyhlásiť núdzový stav a ísť na výpary.

Polrok. Akože toto čo má znamenať? Nie že nespí, ono si tam na posteli robí trojhodinové rallye uprostred noci a lozí po tebe ako cez púštne duny v Dakare. Korona test šuvix oproti tomu, jak ti vzápätí vrazí prst do nosa. Bungee jumping bez gumy z postele? Nou problem! A čo tak preložiť do postieľky? Isto. Kvílenie cirkulárky je uspávanka proti tomu. Pro tip na zdarné dožitie rána: presun poltonovej postele čo najbližšie k rohom izby. Neva, že sú tri hodiny ráno, neva, že to vyšlo oproti dverám, nohami von z miestnosti. Hlavne, že sa malé nezdrúzga. Moja, a feng šuej je kde? Vieš o tom, že táto poloha má tendenciu vysávať všetku energiu, takže ráno sa môže človek cítiť rovnako unavene, ako keď večer išiel spať? Ehm... vážne?

Rok. Prvé zuby. V tlačive na úrade píšeš namiesto "vydatá" stav "bdelá kóma".

Rok a pol. Stoličky plus očáky a prvý sopeľ. Ak si si myslela, že pred polrokom si prerazila svoje pomyselné dno, tak dnes si týmto zombie kombom prebila horizont udalostí a vhupla si rovnými nôžkami priamo do čiernej diery.

Dva roky. Koliky nemá. Nekojí sa. Už ani z toho samostatného pohybu nie je paf. Všetky zuby von. Cez deň vybehané do úmoru. Večera ľahká, dostatočne sýta, správne natrávená. Hladina kortizolu pri uspávaní v norme. A ono... ono to furt nespííí! 😣 😆

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Syndróm hniezdenia pokračuje

Relativita času počas materskej

Cyrilometodejské tradície