Matky na masových akciách


Viete, čo má spoločné Noc furmanských pazúch v Čabradskom Vrbovku, Žnivá v Chľabe, Pochod za tradičné hodnoty v Teplom vrchu, Iňský festival hinduistického piercingu, Súťaž v darovaní obličky v Lopušných Pažitiach, Slizké hodové slávnosti, Dni svätoonurských páleníc v obci Slopná, Vianoce v Havaji a Piknik o piatej v Dolnom Čaji?

Čo je magnet pre železo, to je pre takú mäsofku, akou je Tradičná zabíjačka, kočík. Slnko peče, tebe pomaly vyschlo v pažeráku i nadišiel ten správny čas preložiť rómsku pečienku vychladeným cícerovo-kurkumovým čapákom, na ktorý sa ti zbieha slinka už od momentu, ako Poupě lásky v podaní dua Eva a Vašek začalo valcovať choňkovské publikum. I vyberieš sa krížom k cieľovému stánku, keď sa zrazu obeh ľudí spomalí a ty sa ocitnáš uprosted stojaceho riečišťa nervóznych ľudí sťa červená krvinka v navretej krčovej žile. Prestupuješ z nohy na nohu a keď by ťa v rýchlosti tromfol hádam už aj slimák južný, naťahuješ krk, aby si spatrila pôvodcu zápchy v pelotóne. A v tom to zbadáš. Všadeprítomné zbrane hromadného ničenia spoločenských udalostí. Vpredu komotný šporťák. Sprava ti malý sopľoš, škeriaci sa z bezpečného úkrytu svojho vaničkového kokpitu, búcha o hlavu fóliového mimoňa. Zľava ti na nohe pristáva ožužlaný chuchvalec cukrovej vaty, ktoré vypľuvne ušaté čudo v golfáči. Zozadu ťa okopáva bačkorkami s nalepeným kilom blata vyrehnená copaňa.

"Fakt! Aleže fakt nechápem ľudí, ktorí idú na masovú akciu s deckom a ešte aj s kočíkom! Čo nejdú niekam do lesa??? Ty si o takomto čase pozerala už doma Večerníček!"

I v tom momente strážcovia vesmíru, ktorí kontrolujú tvoje myšlienky a skutky, vlejú do tvojho karmického suda túto tvoju výtku, nechajú vykysnúť a o pár rokov dobre odležanú ti ju v peknej fľaši vrátia späť.

Malé je poobede vyspinkané dozjašenia a tebe je razom jasné, že nie si to ty, kto v tejto druhej polovici zápasu bude hrať presilovku. Chce to dávku potuženia uhrať to aspoň na remízu. Popíjať sama pri kočíkovaní v lese? Hmm, dobrý predslov tak na úvodnom sedení anonymných alkoholikov, ale nie najlepší nápad, ako dožiť zvyšok dňa. Boréliozu nie, to radšej pifko na Majstrovstvách Slovenska vo vaľaní pniakov v susednej Čučme!

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Syndróm hniezdenia pokračuje

Relativita času počas materskej

Cyrilometodejské tradície