Dnes odporne o popôrodnej alergii



My v @mamca_z_gauca™️ veríme, že sociálna sieť by nemala byť len product placementom, ale mala by poskytovať priestor na spoločenskú diskusiu o pálčivých témach.

O popôrodnej alergii ste asi ešte nepočuli, no táto pliaga je vec taká zrejmá, ako zmienka o nanočipoch v Zjavení Jána. Tak poďme sa koreňu pozrieť na zúbok, dnes s odborníčkou naslovovzatou zo súkromnej univerzity v Skalici.

Pani bakalárka, v prieskume uvádzate, že až 11 z 10 oslovených žien už krátko po pôrode zažíva na sebe prejavy tohto neduhu ako tras, sčervenanie, potenie, zvýšenie tlaku, búšenie srdca, tik v oku, vyrážky, svrbenie na jazyku, dusenie, dávivý reflex a závraty. Čo je to vlastne za stav?

"Ide o chorobu, ľudovo zvanú aj sprosté pindy, ktorá vyvoláva alergické reakcie žien po pôrode, a to bezprostredne po styku s alergénom, ktorému vravíme pindač. Pindačom je najčastejšie iná žena - matka, zväčša z Prvej inkvizičnej čaty dokonalej výchovy. Obzvlášť nebezpečné alergény vysiela hlavný spúšťač anafylaktického šoku, terminologicky zvaný aj svokra. Občasne sa stretneme aj s mužom - pindačom, ktorý poväčšine len raz okúsi alergickú reakciu vlastnej hormónmi nabitej ženy. Pozoruhodné sú aj trolie farmy pindačiek na fórach, ako je Ružový sloník a Čo nejedia prechoreté deti. Ale dosť bolo vágnych slov, poďme do praxe! Tu je zopár typických anamnéz, kde došlo k okamžitej alergickej reakcii:

"A z čoho si, preboha, taká unavená?! My sme nemali ani pampersky, ani odsávačky a sedem som ich počas okopávania krumplí na roli odchovala!"
"Načo ho furt len nosíš? Rozmaznáš ho!"
"Zima mu je." (pindač, ktorý naposledy kočíkoval, keď mrzol Dunaj, postáva so spiacim vnúčaťom mumifikovanom v 5. vrstvách, deke a fusaku z ovčieho rúna pri radiátore po 15. minútovej prechádzke na vzduchu s teplotou +8 °C)
"To myslíš vážne s tými piškótami s kilom cukru?"
"Ty ešte kojíš? Veď mojej Jarmilke stačilo len do troch mesiacov!"
"Ako to, že sa neviete vychystať do pol hodiny?!"

Ďakujeme za vyčerpávajúce vysvetlenie. Zdá sa, že liečba je dlhodobá. No my vám ponúkame okamžitú úľavu vo forme šumivého revolučného lieku s názvom Moje dieťa, môj problém!©, iba dnes v špeciálnej zľave 99 % po zadaní kódu mamcazgauca99! 😋👊✌

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Syndróm hniezdenia pokračuje

Relativita času počas materskej

Cyrilometodejské tradície