Materstvo nie je prechádzka ružovou záhradou


Počko super, ty plná Elánu, ktorý duní od susedov, no ideál vypadnúť von a nazbierať lajky. Chcelo by to ale farbu. Hmmm, repka najbližšie až hen u Rakušákov. Rakúsko je smrrrrť!  Ďatelina a levanduľa enem na Záhorí. A tá cesta... taká je dúha, jak je more huboké. Ešte tak makové polia na juhu... ale ty vieš len "gyere baszny kukoricában!". Kelu, keby si vedela aspoň, jak sa povie mak?

Našťastie bývaš v meste neobmedzených možností na ten najfarebnejší instapikčúr. Čo tak rozárium? A keďže je to čo by kameňom dohodil iba cez dva mosty, vychutnáš si túto trasu peši. Šak nemusíš po Bratiske furt len tým ružovým mercedesom, no ne?! A malé bude krásne doružova vyspinkané!

Hneď za barákom by si skôr maslo v kočári vymútila, než uspala decko na tdtdom chotdtdníku. Samá jama, diera, výtlk. Hentam sa už niekto s tými vytrhnutými dlažobnými kockami pripravuje na štátny prevrat, tam psie hovno, tu grcka, chriacheľ. Kľučkuješ, vykrúcaš nohy. No prisámbohu jak Vlhová na obrovskom slalome!

Prechádzaš radšej na druhú stranu. Drrrb! No ale ty šibal jeden cestný asfaltový! Takúto srandu si robiť z vozíčkarov??? S hlavou hrdo vztýčenou proti vetru ale kráčaš ďalej. Ozaj, viete, že Lidl má zľavu na slipy akurát? Píšu v letáku, ktorý ti pristál práve na hlave. Podchvíľou zas trasieš labou ako mačka, čo sa práve ocikala, keď sa snažíš odkopnúť kus igelitky motajúcej sa ti pod nohami.

Aj by si si nahlas zanadávala, ale práve ide popri diaľnici vlak, letí vrtuľník, lietadlo, do toho hučí kosačka a zbíjačka, vybuchuje metán v Slovnafte, vybľakujú ožrani, okolo ktorých si to na plné bomby ide z repráku Rytmus so svojím "mám p-p-p-pi*i kto tu fajčí ciciny". Pozreš do kočára, hmmm...ako to, že ti dieťa ešte nespí?

Kráčaš a spomínaš, ako si kedysi musela cvičiť písmená zavretá doma. Dnes? Dnes je to samé montessori, škola hrou. Namiesto ceruziek a zošitov spreje a steny, namiesto Ema má mamu je dnes Madox je úchil.

Už len prejsť cez zónu CO2 pri ceste, šťankovú zónu v podchode, zónu zdochnutých rýb okolo mŕtveho ramena, obísť kôš, v ktorom sa hrabe potkan a si v cieli.

Cvak! Už len popis "Z dnešnej krásnej prechádzky ružovou záhradou", hashtag #MilujemTotoMesto a môžeš zdieľať 😎

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Syndróm hniezdenia pokračuje

Relativita času počas materskej

Cyrilometodejské tradície