Každý deň iné bábo

Ubehol už nejaký ten čas a teba prepadne nostalgia za časmi, keď bol tvoj drobec ešte bábom. A tak otváraš trezor v počítači s najdrahšími cennosťami a hneď prvá fotka - zblúdilý obrázok cudzieho bába. Hmm, asi sa to sem omylom nejako zdownloadovalo. Bóžinku! Aké je to žužu majinkaté a spučené! Labenky ako lyže, trčiace rebierka. Posunieš ďalej, no opäť to isté mazľavé bábo. Tak koľko tých kukučích fotiek tu ešte bude? Klikáš a klikáš, no fotky tvojej oštinôžky nikde. Ach ták, zrejme si omylom premenovala priečinok pre sťahovanie názvom "Pôrod".

Skúšaš ďalší súbor "Prvé dni v pôrodnici". Á, hurá! Tak tu sú. Vydýchneš si. Ty za nemocničnym sklom so širokým úsmevom držiaca na prsiach obrovskú erárnu zavinovačku. Ty s rozcíteným pohľadom strkajúca prst do perinky. Detail tvojho prsta na líčku bába... Neznámeho bába! Krížom ti dušu páralo! Tak takýto výnimočný okamih a ty omylom schytíš cudzí vozík a necháš sa zvečniť s neznámym bambúchom? Akoby v tranze preklikávaš priečinok, no čo sa na kolomaž rozleješ od zlosti, stále nachádzaš len podobizeň tebe nepovedomého krpaňa. Tentokrát už šípiš kolosálny zámenný podvod a v duchu už snuješ právne vyhrážky voči pôrodnici za psychickú ujmu, že ti počas prvých dní neumožnili byť s tvojím vlastným bábom. Kukneš na zubaté, nosaté šidlo, čo skáče akurát vedľa teba na gauči a vydýchneš si. Je evidentné, že domov si si predsa len odniesla koktejl vlastných génov. Ťukáš ďalej, no všade len malý škeriaci sa tučko, ani náhodou sa nepodobajúci na toho tvojho gaučového skokana.

Dóbre, koniec srandy. Pozeráš do kalendára. Nie, nie je Deň bláznov a toto zrejme nebude ani jeden z tých nepodarených vtípkov tvojho muža. Oh, no konečne aspoň čosi! Na ďalších fotkách rozoznávaš s istou dávkou predstavivosti známe črty. Celé je to ale voľajaké... zdeformované... akoby niekto ubral tvojmu krpčekovi čosi zo šírky a z dĺžky, vymazal zúbky, vlásky.

No jasné. Trójsky kôň v počítači. Zdá sa, že najviac škody napáchal na tých starších fotkách, kadečo posťahoval, vymazal, novšie fotky sú ale nedotknuté . A už nakupujuš licencované antiviráky, zálohuješ a pre istotu fotíš tisíc fotiek prcka denne, aby si si vynahradila stratené spomienky 😊

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Syndróm hniezdenia pokračuje

Relativita času počas materskej

Cyrilometodejské tradície