Psychadelická skúsenosť


Po prvej premulatovanej noci si hneď z rána ideš prevetrať hlavu, a tak s konečne spiacim bábom v kočári zapikuješ pri prvom zatuchnutom pajzli s kávou. Ako len tak blúdiš tichými uličkami a neprítomným pohľadom usrkávaš kávu, zrazu tráva a listy na stromoch pred tebou ožívajú psychadelickými farbami, aké si doteraz nevidela. Hudba v slúchadlách ťa odrazu začne vcucávať dokonalými basmi a výškami, až máš pocit, že účinkuješ vo voľajakom klipe. Prestrašene skladáš drôtiky z uší, no tvoj trip ďalej pokračuje, keď zisťuješ, že rozumieš trilkotu vtáčikov. Pozrieš do kočára, či sa ti to celé nesníva, dieťa vykazuje známky reálnosti, no pre istotu ho skúsiš ešte pohladiť, či náhodou nesiahneš do prázdna. Pokožka dieťaťa sa ale náhle mení na tú najhebkejšiu látku, akú si kedy držala v ruke.

Džizs! Tvoje zmysly sa načisto pobláznili, niekto ťa musel nadrogovať Káva! Museli ti to hodiť tam, v tej kaviarni! Spanikáriš, no pre istotu, si ešte raz odchlipneš. Tvoje chuťové poháriky sa razom od rozkoše roztancujú. Bože, tá chuť! Nič tak plné chuti si jakživ nepila!  Hmm, napokon ten pocit nie je nepríjemný. Je... neopísateľný, magický, čarovný, priam neskutočný. Krásny!

Doma mužovi zatajíš svoju prvú drogovú skúsenosť a rozhodneš sa, že do kaviarne zájdeš opäť po ďalší zážitok na druhý deň. Znova lietaš od šťastia, meníš sa na Fukušimu a energiou by si naplnila celý vesmír. A tak deň čo deň prehlbuješ svoju závislosť a potmehúdskym mrknutím očka zakaždým vyjadríš baristovi vďačnosť za to, že sa tvoje dni vďaka jeho zakázanemu mixu stali farebnejšie, sýtejšie a plnotučnejšie, sviatky sviatočnejšie, ľudia krajší a milší. 

Až jedného dňa ti opatrením vlády z dôvodu koronavírusu tvoje doupä až do odvolania zavrú. Ruky sa ti rozklepú už len pri pomyslení na čoskorý dojížďák. S prekvapením ale zisťuješ, že tvoj euforický stav pretrváva celý deň, ba i celý týždeň, i ten ďalší, celé mesiace! Hmmm, dobrý matroš! Kvalitka! 😆

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Syndróm hniezdenia pokračuje

Relativita času počas materskej

Cyrilometodejské tradície