Cvičenie na doma



Niekde na začiatku vo svojom vnútri objavíš tú správnu motiváciu. Od tej chvíle začneš jesť zdravšie, no aj tak sa neustále fokusuješ len na váhu a ďalšie kilá. Keď sa jedného dňa u teba miery dĺžky a šírky takmer zrovnoprávnia, praštíš do toho a zadovážiš si svoju prvú činku. Gratulujem, nastal čas tvojej životnej premeny!

Zožeň si pohodlné legíny. A trénera, prosím. Dobrý kouč na ne-za-pla-te-nie! Áno, bude to najmä o drine a odriekaní, ale odmenou na konci ti bude brutálna kondička, výdrž, svaly, energia. Tak pome na to!

Začínaj cvikmi s vlastnou váhou a s činkou, tá by mala mať spočiatku nižšiu váhu, okolo 3 - 5kg. Daj si serku dipov a klikov. Ako keby si sa pokúšala vstať z postele a udržať sa madla. Najlepšie si techniku osvojíš, keď si predstavíš, že si akože zašitá na bruchu alebo tam dole. Ďalej pridávaj mŕtvy ťah, akoby si neustále dvíhala menšie závažie. Použi fantáziu... predstav si, čojaviem, detskú postieľku. Tieto cviky striedaj s drepmi. Rozmiestni po zemi rôzne veci, hoci aj použité plienky, čokoľvek, čo ťa bude nútiť to hneď dvihnúť a odpratať, hahá. Postupne pridávaj aj benchpress. Ľahni si a akože sa hráš vo vzduchu s činkou. Cviky doplň aj monotónnym skákaním na fitlopte so závažím po večeroch. Telo musíš stále šokovať, aby nezlenivelo. Dookola meň tieto cviky, pridávaj opakovania, každým týždňom postupne pridávaj zo 200 g závažia na činke.

Po pár mesiacoch zaraď už aj cviky na stabilitu a flexibilitu. Super v tomto je jogová ásana hora tadasana. Začni polhodinovým tréningom najprv na obed s rovným postojom s nohami uzemnenými, ako keby si stála pri sporáku. Postupne zvyšuj dobu tréningu, kým sa po pár mesiacoch nedopracuješ k 5. opakovaniam za deň. V tejto fáze zintenzívni aj drepy, ako keby si neustále niečo zbierala zo zeme zeme, niečo také ako jedlo, hračky.

V ďalšej fáze už pridávaš aj kardio, ako keby si neustále behala za nejakou motorovou myšou. Striedaj s aeróbnou činnosťou ako chôdza, tancovanie, bicykel. Nezabúdaj aj na street workout kdekoľvek ma ihrisku. Ver tomu, že po tých troch rokoch dáš aj intervalový tréning. A taký HIIT, keď po náročných aktivitách máš len 30 sekúnd prestávku, zvládneš akoby nič. Držím palce! 😆

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Syndróm hniezdenia pokračuje

Relativita času počas materskej

Cyrilometodejské tradície